Omgeving

Vakantie in Zoutelande

Relaxen op een van de vele terrassen, lekker eten in een van de restaurants, zwemmen in de Noordzee of wandelen langs het strand? Het kan allemaal tijdens uw vakantie aan de kust in Zoutelande. Een gezellig en kleinschalig dorp met een van de mooiste, schoonste en kind vriendelijkste stranden van Nederland. Uw kinderen zullen zich hier uren vermaken met het bouwen van zandkastelen en het zoeken van schelpen en krabben in de branding aan zee. De vele restaurants en cafetaria vormen een ideale mix, zodat er voor ieder budget een gelegenheid is. Van visrestaurant tot een pannenkoekenrestaurant, voor elk (budget) wat wils. Ook bruist het in het hoofdseizoen van de georganiseerde activiteiten.

Met de hoogste duinen van Nederland en het enige strand gericht naar het zuiden heeft Zoutelande de meeste zonuren van Nederland. Gedurende het hele jaar dus een genot om aan de kust te zonnen, uit te waaien of heerlijke strand- en duinwandelingen te maken. Samen met het strand van Dishoek en Westkapelle wordt dit gebied de Zeeuwse Rivièra genoemd.

Natuur en recreatie aan de kust

De duinen zijn één grote uitnodiging tot wandel- en fietstochten. Zowel voor natuurliefhebbers als sportievelingen is er dan ook genoeg te doen. Zoals vliegeren op het strand, mountainbiken, wandelen op en langs de duinen, zwemmen in de Noordzee, paardrijden langs de kust, zeehonden spotten langs het strand en fietsen op een van de vele fietsroutes en ga zo maar door. Ook zijn er verschillende prachtige natuurgebieden in de nabije omgeving.

Schoon en veilig aan zee

De stranden, met douches om het zilte nat van u af te spoelen, worden dagelijks opgeruimd. Bovendien houdt overal de reddingsbrigade een oogje in het zeil en waarschuwt men bij gevaarlijke wind en stroming; een fijn en veilig gevoel tijdens uw vakantie in Zeeland. Zoutelande heeft de zogeheten ‘Blauwe Vlag’ met ECO-label. Dit staat voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu.

Ontdek en beleef Walcheren tijdens uw vakantie in Zeeland

Walcheren is een eiland voor jong en oud. Naast het genieten van zee, zand en duinen, kunt u kennis maken met de historie van Zeeland. Bezoek de sfeervolle oude handelsstad Middelburg met mooie boetiekjes, gezellige winkelstraten en diverse musea. Neem ook eens een kijkje in verschillende dorpjes zoals het pitoreske Veere. Of ga eens op bezoek in het Maritiem MuZEEum in Vlissingen. Ook kunt u bijvoorbeeld samen met uw kinderen het leven van de Zeeuwse piraten in het Arsenaal in Vlissingen beleven. Kortom op Walcheren valt een hoop te beleven!